Nyílászárók

Termékeink »

Homlokzati nyílászárók: bejárati ajtó, ablak, teraszajtó, erkélyajtó.
Fa ablakokkal és ajtókkal a környezetünkben a közérzetünk is jobb. A fa természetességet sugároz és sajátos hangulatot kölcsönöz otthonunknak. A faanyag minősége, számtalan formai és színezési lehetősége biztosítja, hogy fa nyílászárói tervezésénél szabadjára engedheti fantáziáját. A faanyag tartósságára számtalan bizonyítékot találunk, hiszen többszáz éves épületeket, építményeket lelhetünk fel a mai napig kifogástalan állapotban, korabeli technológiával készült fa szerkezeti elemekkel. Volt tehát elég időnk az anyag viselkedését, forma- és időtállóságát megtapasztalni.
Napjainkban a fa nyílászárók megakadályozva a fa vetemedését, 3 vagy 4 rétegragasztott alapanyagból készülnek, hossztoldott vagy toldásmentes kivitelben. Az alapanyag lehet lucfenyő, erdei- vagy borovi fenyő, vörösfenyő, meranti, tölgy vagy akár egyéb fafajták.
A famegmunkálás egyik legkényesebb folyamata a felület-kezelés. A felületkezelés következtében a fa védetté válik a mechanikus és légköri behatásokkal szemben. Azért, hogy a fa valóban szép és tartós legyen, elengedhetetlen a minőségi ipari festés, ahol a szerkezet minden egyes részét megvédjük az időjárás viszontagságaitól: az UV sugárzástól, széltől, csapadéktól, párától. Az ipari festés előnye az utólagos házilag történő festéssel szemben, hogy a különböző szerkezeti elemek különállóan vannak kezelve az üveg, a vasalat, gumitömítés és vízvetők alatt egyaránt. Ez házilag nem kivitelezhető, így a nyílászárók rövid időn belül károsodhatnak.
A szerkezetekbe vastagságuknak megfelelően kialakított hőszigetelt üvegek kerülnek. Az üvegek szinte bármilyen elvárás szerint készülhetnek, függvényében annak, hogy mely funkció betöltésére kell alkalmasnak lenniük (pl.hő- és / vagy hangszigetelő, vagy különböző biztonsági elvárásoknak megfelelő üvegek).