Céginformáció

Dobri kis település Zala megye délnyugati csücskében, szinte azonos távolságra a szlovén és horvát határtól.
Az itt tevékenykedő Hory és Társai Kft.-nél 1993-ban történt termékváltás, amikor a termékeink alapanyagául a megújítható természetes nyersanyagot, a fát választottuk. Üzleti filozófiánkban a kézműves tevékenység előtérbe helyezése lett a későbbi célkitűzésünk.

Üzemünk egykor a lombos rönkök (keményfák) feldolgozására alapult, melyből bútorlécet és parketta-frízt gyártottunk. Félkész termékeinket többnyire külföldön értékesítettük. Időközben – az ismert nehézségek hatására – elkezdődött a faipar átrendeződése. A félkész termékek gyártása a növekvő túlkínálat miatt már nem jelentett számunkra igazi kihívást. Megváltoztak a felhasználók igényei. A csúcsminőség követelménye után megjelent az egyediségre való törekvés. A fafeldolgozóknak tudomásul kellett venniük, hogy lejárt a nagy szériák kora. Egyre fokozódott az igény a kis és közepes darabszámú, egyedi gyártmányok iránt. Versenyképességünk megőrzése érdekében – alaptevékenységünk kiegészítéseként – ezen irányba nyitottunk.

Kezdettől foglalkoztatott bennünket a természetes anyagokból, egyedi és minőségi gyártmányok készítése. Filozófiánkban fontos szerepet kapott az önálló gyártás. Hosszú ideje érlelődött az a gondolat, hogy késztermékeket kezdjünk el készíteni, melyhez fel tudjuk használni az elsődleges megmunkálás során keletkező anyagainkat. Olyan termékeket kerestünk, amelyeknek már van hagyománya és várhatóan fizetőképes keresletük is lesz. Így fordultunk a minőségi parkettagyártás felé. Forgalmazunk csaphornyos parkettát, táblás parkettát, svéd padlót, hajópadlót. Kuriózum a teljesen egyedi tervezésű, táblásított intarziás parkettánk, amelyből már volt több érdekes munkánk. Referenciaként említhetjük a Petőfi Irodalmi Múzeum (Károlyi palota), valamint az országos hírű budai Sándor Palota 1300 m² különleges parketta munkáját.

Tevékenységünk során továbbiakban is a fa, – ez a megújítható, természetes nyersanyag – egyedi gyártása lesz a középpontban. Célunk, hogy a legjobb szolgáltatók közé kerüljünk! Örülünk, ha termékeink a megrendelők ízléses igényét és kényelmét szolgálják és ezeken keresztül egyre többen tisztelnek meg bizalmukkal.